skip to Main Content
Telefon: 0745-227029

Aerocrioterapia, denumită popular și criosauna, este opusul unei saune convenționale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120°C și -180°C. În ciuda valorilor extrem de scăzute, corpul nu îngheață, deoarece aerul din criosaună este foarte uscat. În aer umed, această temperatură ar fi, cu siguranță, inacceptabilă pentru organism. Senzația percepută în timpul procedurii este suportabilă, fiind mai puțin neplacută decât scăldatul în apă rece, spre exemplu.

Șocul termic scurt și controlat ajută organismul să-și   regăsească   echilibrul,   elimină   stresul și consecințele sale, reduce celulita și greutatea corporală. În funcție de greutatea corporală și temperatura din cabina, în timpul unei proceduri, se pot „arde” 150-200 kcal, iar între proceduri peste 1000 kcal, ceea ce înseamnă că după o serie de 20 – 30 proceduri, greutatea corpului poate scade cu 7-10 kg. După criosaună se obține o regenerare naturală a celulelor, adica un organism mai tânăr, se stimulează sistemul imunitar, se reglează activitatea hormonală și metabolismul, se îmbunătățesc funcțiile sexuale. În timpul procedurilor, organismul generează endorfine, supranumite „hormonul fericirii”, ceea ce asigură întregului corp o stare tonică, o stare de bine ce dureaza în timp.

Criosauna are și efecte curative. Este o cale rapidă de tratament și recuperare după traumatismele sportive, dar și de refacere rapidă a capacităților sportive după efort prelungit. Cu ajutorul criosaunei se pot trata eficient și o parte dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice. Doriți detalii? Vizitați secțiunea Indicații și contraindicații

RECOMANDĂRI necesare înainte de efectuarea procedurilor de criosauna:

· neefectuarea de activități sportive cu 30 minute înainte de procedură

· neefectuarea de duș sau baie fierbinte cu 30 minute înainte de procedură

· pastrarea unei perioade de minim 30 minute de la ultima masa

· schimbarea hainelor umede

· pielea să nu fie dată cu cremă, loțiune sau ulei de corp

· înlaturarea bijuteriilor metalice și acoperirea piercing-urilor cu plasturi

· protejarea cicatricelor cheloide și a zonelor sensibile la frig

Află mai multe despre pachetele de servicii